Iloitsin itselleni rastaan

Satuin kuulemaan tammikuun alussa Eve Mannun ohjelman inspiroitumisesta ja pienistä asioista riemuitsemisesta. Mantu muistuttaa ohjelmassaan, että onnellinen on se, joka pienestä ilahtuu. Pienistä asioista kiinnostuminen, ilahtuminen ja riemuitseminen avaa silmät monelle, mikä muuten jäisi näkemättä.

Tänään kävellessäni töistä kotiin, mietin kuulemaani ohjelmaa. Kuinka tärkeää olisi muistaa joka päivä riemuita ihan niistä pienistä asioista. Se asettaa elämän oikeisiin mittasuhteisiin. Siispä kävellessäni aamuvuorosta kotiin, päätin etten menekään aamuvuoron jälkeisille päiväunille, vaan aion nauttia aurinkoisesta pakkaspäivästä. Aamuvuoro ei näyttäytynytkään enää mielessäni painajaismaisena aikaisena heräämisenä, vaan mahdollisuutena ulkoilla auringosta nauttien. (Jos rehellisiä ollaan, kyllä aamuvuoroon herääminen on painajaismaista, mutta päätin ilahtua siitä, että aamuvuoron ansiosta pääsin töistä pois normaalia aikaisemmin!)

Ilahdu, riemuitse, inspiroidu, nauti, ole ennakkoluuloton ja avoin! Minä riemuitsin auringosta. Ilahduin palauttaessani kirjastoon kirjat, sillä samalla löysin hyllystä Riikka Pulkkisen ”Totta”, joka minulla on lukematta. Nautin siitä, ettei minulla ollut kiire mihinkään. Inspiroiduin kiivetessäni korkean mäen päälle, jolta näkee kattojen ylitse. Iloitsin, että uskalsin kiivetä kalliolle, vaikka reitti oli liukas.

Mutta koko kävelyn paras anti tuli kun olin jo lähes kotiovella. Huomasin naapurin lintulaudalta lennähtävän puuhun mustarastaan. Mustarastaasta tuli yksi lempilinnuistani viime keväänä, kun pyöräilin aamuisin keskuspuiston läpi töihin mustarastas-kuoron saattelemana. Päätin siis seurata, mihin mustarastas on matkalla ja sehän palkitsi minut!

Aion pitää silmät auki ja mielen avoimena seuraavallakin kerralla!

Mainokset
Kategoria(t): Aika, Hengähtäminen, Löytö, luovuus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s