Säästetään vähän seuraavallekin kertaa

Joulukorttiaskartelut levällään pöydällä, puolikas piparitaikina jääkaapissa, kiiltokuva-pukit tiskikoneen päällä odottamassa pääsyään paraatipaikalle, kuusi juhla-asuaan vailla olohuoneessa, laatikoittain joulukoristeita siellä täällä. Ja varovainen kysymys: ”Millon tuut seuraavan kerran?” Tämä jäi taakse, kun tänään pyyhälsin lentokentälle. Itkuhan siinä tuli.

 

Tämän hetkinen elämäntilanteeni on hankala. Perhe toisaalla, työt toisaalla. Vaikka rakastan työtäni, on varsinkin näin joulun alla raskasta lähteä pois kotoa parin päivän vapaan jälkeen. Ja miksikö? Koska minä olen henkeen ja vereen jouluihminen!

Rakastan joulua, sen valmistelua, odottamista, sitä jännitystä jouluaattona. Tämä kaikki tulee toki lapsuudesta. Lapsuudenkodissani joulu oli yksi tärkeimpiä juhlia. Silloin koko perhe kokoontuu yhteen, joulua tehdään yhdessä, ollaan vain ja nautiskellaan. Joulussa on jotain maagista. Muistan kuinka lapsena jokaisena aattoyönä hiivin keittiöön katselemaan jouluvaloja, kun muut jo nukkuivat. Keittiä oli täynnä lämpöä ja tuoksuja.

Kotoa pois lähteminen on aina vaikeaa, mutta nyt se on ollut jotenkin kaksin verroin vaikeampaa. Kodin ja perheen merkitys korostuu jouluna. Minusta on ihana tehdä lasten kanssa joulupuuhia, koristella taloa, odottaa joulua. On aivan mahtavaa katsoa, kun lapset vaikkapa hiiren hiljaa keskittyvät askartelemaan joulukortteja. Se tekemisen riemu: ”Kato millanen tästä tuli!”

No tänään kotiin jäi aimo määrä joulupuuhaa seuraavia vapaita odottamaan. Kuusi kuulemma sai illalla juhla-asunsa ylleen ja piparitaikina pakastettiin leivottavaksi ensi kerralla. Kyllä kait se joulu sieltä vielä tulee.

Olisi mukava kuulla, miten muilla valmistaudutaan jouluun? Meillä kuusi tuotiin jo aikaisessa vaiheessa sisälle, jotta siitä ehditään nauttia täysin siemauksin. Koristellaanko teillä vasta jouluaattona vai aloitatteko joulun vieton jo monta kuukautta etukäteen? Vai meneekö joulu siinä kuin mikä tahansa viikonloppu?

Mainokset
Kategoria(t): Aika, askartelua, Hengähtäminen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Säästetään vähän seuraavallekin kertaa

  1. Laura sanoo:

    Niinkus tiiät, meillä joulu tuli jo marraskuun puolella kun Lottahainen pakotti pystyttämään kuuset ja levittämään koristukset koko kotiin. Seuraavana projektina olisi sitten joululahjojen ostaminen. Jouluksi mennään sitten Kajaaniin. 🙂

    • Free Rabbit sanoo:

      Just hyvä 😀 Mulle työkaverit nauro tänään, ku keroin, että kuusi tuotiin eilen sisälle ja koristeetki sai ylleen. Olisi pitäny muistaa sano, että tietäisittepä mun yhden kaverin 😀 Joululahjat olisi itselläkin tässä ToDo-listalla (muiden puuhien lisäksi). Tänä vuonna ajattelin panostaa ainakin lautapeleihin. Sellaisiin koko perheen juttuihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s